2012. február 10., péntek

Amiért elkezdem....

Utolsó éves andragógia MA szakos hallgatóként az Információ és médiatudomány a XXI. században című kurzus előadásaival kapcsolatban vetem majd online papírra gondolataimat. Kicsit azért,mert kötelező, kicsit azért, mert érdekel a téma, kicsit azért, hogy más is beleláthasson, esetleg tanulhasson, hozzászólhasson és együtt gondolkodhassunk tovább... Hiszen ez a konnektivizmus lényege, vagy nem?

3 megjegyzés:

  1. Igen, a konnektivizmus felfogható úgy is, hogy csatlakozok ehhez a közösséghez ismeretszerzés céljából. De, ehhez jó lenne, ha a csoport minden tagja hozna létre ismeretanyagot.

    VálaszTörlés
  2. A konnektivizmus lényege szerintem nem az ismeretszerzés, hanem a közös tudástartalom létrehozása. Véleményem szerint pont ez különbözteti meg a konstruktivizmustól, hogy ott egy létező konstrukció hatására változtatom a saját konstrukció(i)mat, a konnektivizmusnál pedig részt veszek az új konstrukció közös megalkotásában.

    VálaszTörlés
  3. Jókedvel és optimizmussal olvastam végig a blogodat, bár némi fenntartásaim nekem is vannak a kurzus sikeres teljesítésével szemben. Komoly kihívásnak tartom a napokban elinduló proaktív konnektivista tanulási folyamatot, de azt hiszem alkalmazkodnunk kell a mai felgyorsult, és rohanó társadalomban jelenlévő tanítási-tanulási szemléletváltáshoz. Bízom benne, hogy mindannyian kitartó munkával és tudatos tanulással pozitív élményekkel gazdagodhatunk ezen a speciális szakmai személyiségfejlesztő kurzuson.

    VálaszTörlés